Simfonie de primavara

Simfonie de primavara Compunere scrisa de Dogarel Iulia-Georgiana

Iulia este eleva in clasa a VIII-a la Scoala cu clasele I-VIII Buciumeni, loc. Buciumeni, jud. Dambovita, prof.indrumator - Maxin Mirabela


Prima fiica a Anului se apropie cu pasi repezi. Soarele topeste plapuma alba, inundand raurile limpezi si vioaie. Primii vestitori isi scot capetele din pamant, formand parca o parada de costume.

Pasarile s-au intors deja si isi fac loc printre crengile inmugurite ale copacilor. Gazele s-au dezmortit si au pornit in cautarea hranei. Cerul infinit se joaca cu pufosii nori, creand diferite forme.

Primavara a inceput cu un martisor, apoi a venit randul florilor. Ma bucura sa vad cum firele de iarba scot, sprintene, trupusorul firav si verde la iveala. Totul are un parfum si o culoare.

In curand copacii vor fi iarsi albi, incarcati cu diamante parfumate si catifelate. O plimbare pe alee ma face sa inteleg si mai bine forfota naturii. Culorile calde erau intense. Vantul devenise o placere, fiind acompaniat de sagetile incinse ale mingiei de foc. Pamantul era moale si cald… Stiam ca peisajul va fi pierdut in curand, deoarece, erau anuntate ploi. Stopii nemilosi vor uda iarba si vor indoii ghioceii. Prima fiica a Primaverii se va duce in departari, lasand pe cea de-a doua sa se ocupe cu pregatirile de Paste anul acesta.

Simfonia Primaverii va disparea, apoi in ultima luna primavaratica facand loc reginei Vara.
0

COMENTARII (7)

netty ( 12 Aprilie 2011 08:14 )
frumos

netty ( 12 Aprilie 2011 08:15 )
imi place

netty ( 12 Aprilie 2011 08:15 )
felicitari

nimeni ( 24 Aprilie 2012 16:07 )
prea scurt pentru clasa a 7 -a !! mai incearca....

? ( 13 Martie 2014 20:16 )
este chiar bine :) ;)

ioana ( 13 Martie 2014 20:17 )
este chiat bine ;)

necunoscut ( 12 Octombrie 2014 12:38 )
este chiar super buna;);)

Cod de verificare

Caractere rămase: 500

Ai uitat parola?


ZIBOGAZETTE

Abonează-te ACUM la newsletter!