"Un proiect foarte bun ce trebuie continuat". Interviu cu Carmen Creanga despre "Saptamana familiei, saptamana fara TV"

Citeste in continuare despre activitatile organizate de Carmen Creanga, de la Scoala Gimnaziala, din Namoloasa (Galati), in "Saptamana familiei, saptamana fara TV".

 

Zibo: Ce actiuni ati organizat in saptamana 2-6 aprilie? Dati-ne cat mai multe detalii.

Carmen Creanga: In saptamana 2-6 aprilie am avut urmatoarele activitati:
  • luni, 2 aprilie: "Taina cartilor", Concurs "Cel mai bun recitator"; Panou literar: "Lecturile copilariei"; Desene, picturi inspirate din diferite lecturi; Confectionare de masti si costumatii ale eroilor din basme/povesti.
  • marti, 3 aprilie: Semnificaţii religioase – simbolurile Pastelui si ale Floriilor (vizita la biserica); Deplasare la biserica Pogorarea Sfantului Duh din localitate pentru a primi Sfanta Impartasanie; Pastele la romani - desene, picturi pe sticla care sa ilustreze Sfintele Sarbatori, oua incondeiate.

 

  • miercuri, 4 aprilie: Vizitarea Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii pentru a admira lumea minunată a plantelor din serele Gradinii Botanice, a pestilor exotici si indigeni de la Acvariu; Vizitarea Manastirii Tudor Vladimirescu.

 

 

  • joi, 5 aprilie: Sfanta sarbatoare a Pastelui; Cantece, poezii, povesti pe teme pascale; Decoratiuni pascale, felicitari; Discutii despre florile de primavara, Floriile, nume de flori.
  • vineri, 6 aprilie: "Alimentatie sanatoasa, copii sanatosi"; "Ce mancam" - chestionar; Interpre tarea chestionarului; Piramida alimentelor sanatoase; Fructele si sucurile naturale - preparea sucurilor naturale.

 

Zibo: Credeti ca actiunea "Saptamana familiei, saptamana fara TV", aflata la a III-a editie a avut vreun rol in decizia MECTS de a declara saptamana 2-6 aprilie o "Scoala Altfel"?

Carmen Creanga: S-ar putea.

 

Zibo: Ce parere aveti despre proiectul "Scoala Altfel" si daca credeti ca trebuie continuat si in anii viitori?

Carmen Creanga: Un proiect foarte bun ce trebuie continuat.

 
 
0

COMENTARII (1)

popa viorica ( 23 Aprilie 2012 21:00 )
pentru copii a fost foarte bine venite activitatile pe care noi le-am desfasurat in scoala noastra ,sa stiti ca au fost asemanatoare cu cele prezentate de d-voastra . le-au placut ffff mult elevilor pt ca nu erau stresante ca orele de curs cind au de rezolvat teme

Cod de verificare

Caractere rămase: 500