Copilaria - univers magic

 

 

Copilăria-univers magic

 

 

            „Stau căteodată şi-mi aduc aminte...“ de zilele senine, pline de joc şi cânt, pline de veselia specifică şi de exuberanţa fiecărui pas, fiecărui gest, fiecărei strigări... Acum, când încet-încet am păşit cu sfială pe poarta uriaşă a adolescenţei, spre lumea nouă şi nedescoperită încă, îmi arunc un ochi la ceea ce a fost parfumul dulce ca a florilor de cireş a fragedei mele vieţi.

 

            Poate că ce am experimentat eu nu a fost la fel de ştrengăresc ca şi copilăria lui Nică, nu a fost la fel de plin de griji ca cea a lui Pip sau la fel de emoţionată ca cea a lui Cuore... Tocmai acest lucru ne face unici, inediţi, noi. Însă pot spune cu tărie că muguraşii mici ce au înflorit uşor, uşor în inima mea m-au ajutat să privesc viaţa altfel, să mai zâmbesc soarelui din când în când, să mai sar în bălţile argintii lăsate de o ploaie trecătoare, să cred că totul e posibil. Şi cu siguranţă aşa este, pentru că acest ţărâm pe care toţi îl vizităm, din care toţi plecăm cu balsamul unui început miraculos este magic. Da... copilăria este un univers magic.

 

            Când crezi că fiecare păpuşică şi ursuleţ este însufleţit de suflarea ta plină de viaţă, când crezi că luna se duce la culcare numai pentru a te face pe tine să te trezeşti şi să începi o nouă zi de descoperit şi meşterit, când florile şi iarba înverzesc şi sunt frumoase ziua atunci doar pentru a le vedea tu şi numai tu, înţelegi că universul este imensul tău loc de joacă, iar fiecare corp este jucăria ta.

 

            Însă, de ce totalul trebuie să se sfârşească? De ce adulţilor nu le e permis să se mai creadă copiii de altădată? Uitaţi-vă în jur! Doar noi, oamenii, încetăm să ne mai jucăm, încetăm să mai credem că suntem copii. Animalele şi plantele au o viaţă întreagă în care pot explora juneţea vieţii, noi de ce nu am face-o?

 

 

 

Ifrim Maria-Mădălina

Clasa a VIII a

Scoala Gimnaziala SPIRU HARET Bacău

Prof coordonator: Ambrosie Florentina

 
 
 
 
 
 
 
 
0

COMENTARII (0)

Cod de verificare

Caractere rămase: 500