Cine este ca o a doua mama pentru mine?

 

 Învãţãtoarea  mea

 

 

                                       Cine este ca o a doua mama pentru mine?

Învãţãtoarea…

              Ea este o fire blândã şi calmã, este o persoanã sensibilã şi glumeaţã. Învãţãtoarea mea este o doamnã frumoasã, înaltã cu parul negru şi îmbrãcatã tot timpul îngrijit şi elegant. Toţi copiii din clasã o îndrãgesc  pe doamna profesoarã. Odatã cu începerea clasei întâi, ea a fost alaturi de noi şi ne-a îndrumat paşii în viaţa de şcolar. Ea ne-a învãţat sã scriem, sã citim şi sã socotim. De la dânsa am deprins multe...

În amintire

 

                                                    În  amintire

 

                                                                               Itu  Paul  Teodor

                                                                                             Clasa a II-a

 

                       Imi   amintesc cu  emoție prima întâlnire cu  doamna învățătoare.

                      Cu  pași mici ne  îndreptam către sala de clasă, timizi o priveam  pe cea  care  ne va  ajuta să dezlegăm tainele cunoașterii.

                       Privirea ei  caldă,...

Invatatoarea mea fantastica

 

 

 

         Învaţătoarea a fost ghidul nostru în aventura din clasele primare.

 

         Ea ne-a învăţat tot ce ştim, de la litere şi cifre până la înmulţiri şi împărţiri. Are părul negru cârlionţat şi ochii căprui. Este darnică, înţelegătoare, grijulie şi îşi ţine mereu promisiunea. Dacă greşeam ceva, ea se supăra, nu pentru că nu ştim, ci pentru că ştia că putem mult mai mult.

 

Ea zicea mereu, dacă motivam că nu putem, că nu există ,,nu pot”, ci doar ,,nu vreau”, sau că nu ne străduim suficient. Ea ne înscria la tot felul de concursuri, de limba...

Steluta mea norocoasa

 

 

 

          Învăţătoarea mea e cea mai bună şi frumoasă învăţatoare pe care am întâlnit-o în viaţa mea vreodată. Ea e creaţă, are ochii căprui şi, mai ales are gusturi bune la îmbrăcaminte, dar adevărul e că nu asta contează cel mai mult.  Ceea ce contează cu adevărat e sufletul. Cu el poţi merge mai departe şi poţi dărui, asta ne-a învăţat.

 

           Ea e steluţa mea norocoasă, m-a învăţat tot ce ştiu acum, să scriu, să citesc şi,  mai ales să îi iubesc pe cei din jur, să le ofer respect, să îi iert orice mi-ar spune urât, pentru că, mai devreme sau mai...

Primul meu indrumator

 

 

 

Doamna  învăţătoare este primul cadru didactic din viaţa fiecărui elev, dar ea este şi cel mai important. Ea îi învaţă pe copii lucrurile esenţiale în viaţă, îi ajută la bine şi la greu.

          Pentru mine, ea a fost foarte importantă şi încă este, chiar dacă am acum o doamnă dirigintă. Uneori, doamna învaţătoare este o alinare şi, sunt convinsă că mereu eu şi colegii mei vom avea loc în sufletul ei.

          Doamna mea este frumoasă, blândă, bună, o fire calmă, cu răbdare, care niciodată nu ne-a cerut nimic în schimb a ceea ce ne-a învăţat.

          O...