Saptamana familiei, saptamana fara TV, editia a IVa - 1-5 aprilie 2013

9

Categorie: Actiuni pentru copii

Zonă/Județ: Național

Vizualizări: 21771


Campanii:

(detalii pe pagina campaniei)
 


Saptamana familiei, saptamana fara TV- buton
Scoala Verde- butonbuton Pauza de educatie fizicabuton Crosul copiilor

 

Dragi profesori!

 
Va invitam in saptamana 1 - 5 aprilie sa luati parte la editia a IV-a a actiunii "Saptamana familiei, saptamana fara TV ", in cadrul programului "Sa stii mai multe, sa fii mai bun", initiat de Ministerul Educatiei Nationale.
 

Stiai ca anual copilul tau petrece mai mult timp in fata televizorului decat la scoala?

 

Stiai ca televizorul, prin continutul neadecvat pe care-l promoveaza uneori, poate propaga in randul copiilor atitudini antisociale precum: dezinhibitia, desensibilizarea fata de victime, afectarea operationalitatii sistemului cognitiv, invatarea de tehnici de agresiune?

 

Descarcati AICI biletul de INTRARE GRATUITA in 3 aprilie 2013, pentru elevi, la peste 250 de muzee, gradini zoologice si botanice.

 

 

BILET de intrare GRATUIT la muzee si fradini zoologice

 

 

Foarte, foarte IMPORTANT!!

Un bilet este valabil pentru o clasa de elevi. Dupa descarcarea biletului, pentru validare si programarea vizitei, va rugam sa consultati lista de muzee, gradini zoologice si botanice ce ofera INTRARE GRATUITA in 3 aprilie 2013, sa intrati pe pagina muzeului dorit si la sectiunea "Discutii" sa va programati, cu numarul de elevi cu care doriti sa participati. Programarea pe ore va fi facuta de reprezentantii muzeelor si gradinilor zoologice si botanice. Pentru a evita aglomerarile de la muzee, gradini zoologice,  va rugam sa respectati conditiile impuse de muzee, gradini zoologice.

Data limita pentru inscriere: 15 martie 2013. ora 16.00.
 
Cititi AICI precizari importante privind descarcarea biletului si programarea la muzee.
 
NOTA! Anumite muzee sau gradini zoologice ofera un numar maxim de participanti. Se aplica regula "primul inscris, primul servit".

 

Lista muzeelor, gradinilor zoologice si botanice care ofera INTRARE GRATUITA in 3 aprilie 2013 in cadrul actiunii "Saptamana familiei, saptamana fara TV" va fi finalizata pana cel tarziu 1 martie 2013.:

 

buton lista biblioteci            lista muzee

 

 

 
In anul 2012, au beneficiat de biletul de INTRARE GRATUITA  121.702 copii. 

 

Obiectivele actiunii: 

  • Constientizarea parintilor privind pericolul televizorului si internetului in educatia si formarea copiilor;
  • Educarea parintilor in ceea ce priveste controlul parental;
  • Regasirea timpului petrecut in familie.

Scopul actiunii: 

Reducerea timpului petrecut de copii in fata TV si calculatorului si limitarea accesului copiilor la programele TV si site-urilor cu continut neadecvat pentru acestia.

 

 
 
Descarcati AICI afisul actiunii si postati-l la intrarea in unitatile scolare.
Saptamana familiei, saptamana fara TV - afis
 
 

Vedeti ce s-a intamplat in :
sejururi pentru parinti si copii
 
Pentru a primi diploma de participare, va rugam sa incarcati poze din timpul actiunilor desfasurate in cadrul actiunii "Saptamana familiei, saptamana fara TV" - editia a IVa, pe Zibo.ro si sa le inscrieti la concursul "Imagini din programul scolar -Sa stii mai multe, sa fii mai bun-" Intrati pe pagina concursului si cititi cu atentie regulamentul acestuia.
 
 
 
 
Premiu

Profesorul cu cea mai votata poza din concurs va primi un premiu constand intr-o excursie pentru 5(cinci) elevi si un profesor, pentru 6 zile si 5 nopti, la Pensiunea Helen, din Rasnov. Se asigura cazare, 3 mese pe zi. NU se asigura transport.

Profesorul va decide care sunt cei 5 copii care vor merge in excusrie, dintre elevii care apar in fotografia inscrisa in concurs.

Vezi AICI cum s-au distrat castigatorii de anul trecut!

 
 
 
Actiuni organizate in "Saptamana familiei, saptamana fara TV":
- 2 aprilie 2013 - simpozioane la Bibliotecile Judetene cu participarea unor oficialitati locale ce vor citi povesti celor mici. Pentru participare va rugam sa luati legatura cu reprezentantii Bibliotecilor Judetene partenere
- 3 aprilie 2013 - vizite la cele peste 250 muzee,gradini zoologice si botanice partenere ale Zibo.ro. Folositi BILETUL de INTRARE, GRATUIT pentru toti elevii din Romania
- 4 aprilie 2013 - "Crosul copiilor" - pentru detalii si inscriere mergeti la pagina dedicata acestei actiuni. Clic AICI.
- orice alte actiuni comune scoala-parinti-copii, care urmaresc sa ofere o alternativa de petrecere a timpului liber pentru copii. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Daca vrei sa profite cat mai multi copii de aceasta actiune, de BILETUL de INTRARE GRATUIT la muzee, gradini zoologice si botanice, te rugam sa le trimiti si altor profesori stirea despre actiunea "Saptamana familiei, saptamana fara TV". Este suficient sa introduci mai jos adresele de email ale profesorilor (doar cate una) si sa dai clic pe trimite. 
Multumim frumos.
 

 

Ai uitat parola?