Pauza de educatie fizica

13

Categorie: Actiuni pentru copii

Zonă/Județ: Național

Vizualizări: 77674


Stiti ca Romania se afla pe locul 3 din Europa la obezitatea infantila?

10% dintre copiii care se prezinta la medic au greutate de adult.

 

Conform specialistilor sunt 2 factori importanti care duc la acest fenomen alarmant:

·         alimentatia nesanatoasa (54% dintre prescolari consuma zilnic alimente care contin prea multe calorii)

·         lipsa de miscare si sedentarismul. Anual, copii petrec in medie mai mult timp in fata TV decat la scoala.

Din pacate, multi parinti nu recunosc obezitatea, cand este vorba de copiii lor. si de cele mai multe ori, uneori efectele sunt ireversibile.

Conform doctor.info.ro :

"...efectele obezitatii infantile sunt de 2 tipuri: psihologice si fiziceCopiii obezi sunt stigmatizati, marginalizati de catre ceilalti copii, nu isi fac prieteni si nu sunt acceptati in jocuri, devenind singuratici si nefericiti.

Dintre efectele fizice mentionam : probleme respiratorii frecvente, depuneri aterosclerotice ce apar inca din primii ani de viata la copiii obezi, conducand apoi la infarct, accident vascular, hipertensiune cu debut precoce.

Dintre efectele metabolice mai citam : dislipidemiile (predominant cu cresterea colesterolului), diabetul zaharat (celulele adipoase influenteaza metabolismul insulinei, dezvoltand rezistenta si determinand astfel aparitia diabetului) si enumerarea ar putea continua, completand o lista lunga de efecte grave asupra sanatatii determinate de obezitate."

 

Pentru ca ne pasa de viitorul si sanatatea copiilor nostri, Zibo.ro va provoaca la

 

                 "Pauza de Educatie Fizica"

 

imagine pauza de educatie fizica

 

Dragi profesori si copii !

 Zibo.ro va provoaca la o distractie pe cinste. In fiecare zi de vineri, din ultima saptamana a fiecarei luni, in pauza mare, va asteptam la "Pauza de educatie fizica". Se ia in calcul ultima zi de vineri in care se tin cursuri (se exclud posibilele zile de vineri care sunt zile libere).

 

Profesorul organizator (de preferat un profesor de educatie fizica) cu acceptul conducerii scolii, va invita toti copiii din scoala (care vor dori sa participe) in curtea scolii. Dupa asezarea copiilor in forma de careu, sub coordonarea profesorului coordonator, copii vor executa miscari de gimnastica si alte exercitii specifice, timp de 10-15 min.

 

Profesorul coordonator va fi ajutat de 4-5 copii din scoala, dintre cei care practica un sport - sportivii scolii, cu rezultate bune. in fiecare luna profesorul va evidentia, pe cat posibil, alti copii care practica un sport.

 

Inscrierea se va face pe aceasta pagina la sectiunea "Discutii"  mentionand : numele scolii, profesorul coordonator si numele copiilor care vor coordona actiunea.

La sectiunea "Note" puteti descrie lunar desfasurarea acestei actiuni, ce invitati ati avut (sportivi cunoscuti din orasul vostru), care au fost copiii - sportivi care au fost evidentiati si care au coordonat "Pauza de educatie fizica".

               

La sfarsitul actiunii profesorii vor surprinde zbenguiala copiilor in imagini pe care le vor incarca pe zibo.ro si le vor inscrie in concursul scolar "Sportul in scoli". Detaliile si regulamentul acestui concurs pot fi citite pe pagina de prezentare a concursului...

Lunar, scolile vor primi premii si cadouri din partea sponsorilor.

  • Aqua Carpatica ofera in fiecare luna scolii castigatoare cate 5 mingi de fotbal, 5 mingi de handbal si 10 baxuri de apa Aqua Carpatica

 

imagine minge handbal           imagine mingi        imagine bax de aqua carpatica

Ai uitat parola?